13 May 2015

Land History, Natural Resources, and Conservation Ag Practices Workshop for Food Safety and Organic Requirements by ALBA

Displaying Land History, Natural Resources, and Conservation Ag Practices Workshop for Food Safety and Organic Requirements.jpg
Land History, Natural Resources, and Conservation Ag Practices Workshop for Food Safety and Organic Requirements
When:                 May 18, 2015 - 5:00pm - 7:00pm
Event Location: ALBA RDC classroom
                            1700 Old Stage Road
                            Salinas, CA

This workshop will discuss how to meet both food safety audit and organic certification requirements with respect to management of natural resources and biodiversity on or around farmland. The topic is applicable both to selecting a farm site, and when implementing and maintaining conservation practices on agricultural land you already manage.
Field and farm border management must reduce risks of pathogen contamination to meet food safety concerns and audit requirements, and fulfill organic regulations to "foster cycling of resources, promote ecological balance, and conserve biodiversity"; and "maintain or improve the natural resources of the operation: its physical, hydrological, and biological features including soil and water quality, wetlands, woodlands, and wildlife". (See organic regulations in 7 CFR §205.2 Terms defined: Organic production; Natural resources of the operation, and §205.200, §205.203, §205.239, §205.240).
This workshop is open to the public and free of charge. This workshop is offered as part of a National Organic Program (NOP) Sound and Sensible project. Please sign in to register upon arrival. You may express your intention to participate by email Kaley@albafarmers.org

Presentation in English with simultaneous translation to Spanish. Food will be provided

 Displaying Taller sobre Historia de Tierras, Recursos Naturales y Practicas Agricolas.jpg
Taller sobre Historia de Tierras, Recursos Naturales y Prácticas Agrícolas de Conservación para la Higiene de los Alimentos y Requisitos Orgánicos
Cuando: Mayo 18, 2015 - 5:00pm - 7:00pm
Lugar:    ALBA RDC salon de clases
                1700 Old Stage Road
                Salinas, CA

En este taller aprenderá sobre:
Cómo  cumplir tanto auditoría de “Food Safety”  y los requisitos de certificación orgánica con respecto a la gestión de los recursos naturales y la biodiversidad alrededor de sus tierras. El tema se aplica  tanto a la selección de un sitio de la granja, como a  la ejecución y el mantenimiento de las prácticas de conservación en tierras que ya esta administrando.
El campo y la gestión de las fronteras agrícolas deben reducir los riesgos de contaminación por patógenos para satisfacer las preocupaciones de seguridad de los alimentos y los requisitos de auditoría, y cumplir con los reglamentos orgánicos para "fomentar el ciclo de los recursos, promover el equilibrio ecológico y la conservación de la biodiversidad" y "mantener o mejorar los recursos naturales de la operación: sus características físicas, hidrológicas y biológicas incluyendo suelo y la calidad del agua, humedales, bosques y vida silvestre". (Véase reglamentos orgánicos en 7 CFR §205.2 términos definidos: la producción orgánica; Recursos naturales de la operación, y § 205.200, §205.203, § 205.239, §205.240).
Este taller está abierto al público y de forma gratuita. Este taller se ofrece como parte de un Programa Nacional Orgánico (NOP). Por favor, inicie sesión para registrar su llegada. Usted puede expresar su intención de participar por email Kaley@albafarmers.org

Presentación en Inglés con traducción simultánea al español. Se proporcionará comida